היכן מותר לנסוע עם קלנועיות?

9 נובמבר 2022

תוכן העניינים

החוק הישראלי מעניק חופש תנועה נרחב לנהגי קלנועיות, מתוך רצון להקל ככל הניתן על בעלי מוגבלויות ובני הגיל השלישי – עבורם הומצא כלי הרכב המיוחד הזה מלכתחילה.

עם זאת, קיימות הנחיות ברורות, תקנים וכללים מעוגנים בחוק, אשר חלים על נהגי קלנועיות וחשוב להכיר אותם. בין החשובות שבהן, תקנות המפרטות היכן מותר לנסוע עם קלנועית.

תקנות התעבורה המפרטות היכן מותר לנסוע עם קלנועית

נוסף על תקנות מפורטות במיוחד על איפה מותר או אסור לנסוע עם קלנועית, תקנות משרד התחבורה מתארות גם מהי בדיוק קלנועית לפי החוק, מהי המהירות המותרת, למי מותר לנהוג על קלנועית ובאיזה גיל.

לצורך העניין, קלנועית היא רכב ממונע עם שלושה עד 4 גלגלים, ברוחב של עד מטר אחד, עם מקום נסיעה לאחד או שני אנשים בלבד ועם מוט היגוי או כידון (ללא הגה).

מהירות הנסיעה המותרת היא עד 12 קמ"ש ומכך כבר אפשר להבין כי נסיעה על כבישים רגילים אינה באה בחשבון, כל שכן על כביש מהיר, או כביש בינעירוני (כולל בתוך מנהרה) – בהם יש גם הגבלת מהירות מינימלית לנסיעה.

החוק מסביר כי מותר לנסוע בקלנועית על הכביש רק כדי לחצות אותו, או אם המדרכה חסומה ולא ניתן לעבור את המכשול.

במידה מסוימת, החוק מתייחס לנהיגה בקלנועית כמו לנסיעה בכיסא גלגלים ממונע ואף מציין זאת באחד הסעיפים.

עם זאת, מותר לנסוע עם קלנועית על כבישים בתנאים מסוימים מאוד. 

למשל, אם הכביש נמצא בתוך מושב, קיבוץ או כפר , שם גם לעיתים קרובות אין מדרכות רחבות מספיק, או אין מדרכות כלל.

גם אם מדובר על כביש בתוך העיר, שאין לידו מדרכה, או מדרכה צרה מדי למעבר הקלנועית וכן כאשר אין רמפות המאפשרות עליה וירידה מהמדרכה תוך כדי נסיעה.

האם מותר להכניס קלנועית לקניון?

בהיבטים מסוימים, החוק מתייחס לנסיעה בקלנועית כמו לנסיעה בכיסא גלגלים ממונע. עם זאת, בהיבטים אחרים, קלנועית היא כלי רכב לכל דבר. 

לכן כיום אין כלל אצבע הקובע אם ניתן להכניס קלנועית לסופר, או לקניון, ואפילו לתוך אמצעי תחבורה ציבורית, אלא יש לבדוק מהו גודל הקלנועית ביחס לרמת הצפיפות במקום, לרוחב שבילי ההליכה, ליכולות הנהיגה הזהירה של הנהג והאם שימוש בקלנועית בתוך המבנה לא עלול לפגוע בציבור או לסכן אותו.

ככל שהקלנועית קטנה יותר ודומה יותר לכיסא גלגלים בגודלה וצורתה, כך יהיה קל יותר להכניס אותה למבנים ציבוריים כמו קניונים וחנויות. 

עם זאת, אין חובה חוקית למקומות ציבוריים כיום בישראל לאפשר כניסת קלנועית לשטחם או לספק כסא גלגלים לשימוש זמני בתוך המבנה לטובת אנשים עם מוגבלות בניידות.

לסיכום, למרות המגבלות, קלנועית היא עדיין הדרך הנוחה, הבטוחה והיעילה ביותר עבור אנשים עם מוגבלויות תנועה. חברת חשמלית ריידר מספקת קלנועיות בטוחות ואיכותיות, עם מעטפת רחבה של שירותים המספקים לכם הנאה מלאה מהמוצר. צרו קשר למידע נוסף!

FacebookWhatsAppTwitterEmail
חיוג לחשמלית ריידר יבואן קלנועיות
חייגו עכשיו
ייעוץ ראשוני עבור קלנועית
ייעוץ ראשוני
קלנועית חשמלית ריידר בוואצאפ
וואטסאפ
ייעוץ בוואטסאפ דילוג לתוכן